Site logo
Welvaart
Technologie
Diversiteit
Advies
Kwaliteit
Diensten
Bestelling
Vooruitgang
Ervaring
Previous slide
Next slide

Bedrijf

Welkom

Sinds 2004 is GABelgimex, uw partner in de productie en distributie van Belgisch Witblauw rundersperma.

Zij ondersteunt u bij het produceren van winstgevende dieren.

Ons jonge en toch ervaren, dynamische en behulpzame team adviseert u bij uw beslissingen
en de richting van uw keuzes in uw fokkerij.

Ontdek ons ​​bedrijf

Onze geschiedenis

Sinds mei 2017 heeft GAB een gloednieuwe productiesite (speciaal gebouwd voor deze activiteit) gehuurd in de SOVET-regio, een deelgemeente van CINEY, die plaats biedt aan maximaal 75 stieren. Het administratieve hoofdkantoor en de productie bevinden zich voor het eerst op dezelfde locatie.

In 2007 werd Belgimex upr de belangrijkste aandeelhouder van GAB. Génétique Avenir Belgimex had tot mei 2017 een gehuurde productiesite in Wuustwezel, in de provincie Antwerpen. Tweemaal per week werden er 20 tot 25 Belgische Witblauwe stieren getapt.

In juli 2004 richtte Belgimex upr de coöperatie Génétique Avenir Belgimex cvba op, een dochteronderneming voor de productie en distributie van Belgisch Witblauw (BWB) rundersperma. Deze creatie kwam tot stand tijdens de fusie van Haliba en Linalux. De verschillende fokkers aan de raad van bestuur wilden destijds een monopolie op de Belgische Witblauwe rundergenetica vermijden. Via deze raad van bestuur wordt het dagelijks bestuur van de vennootschap uitgeoefend.

Onze filosofie

In ons Kunstmatig Inseminatiecentrum proberen we een uitgekiende en uitgebreide selectie stieren aan te houden. Zo willen we zoveel mogelijk veehouders bereiken, en dat zonder onze achtergrond te verloochenen.
De stierenselectie gebeurt door een aankoopcommissie van vijf fokkers, die uit de verschillende provincies van ons land komen. De groep wordt op zijn beurt ondersteund door ons team van vertegenwoordigers.
De productie van kwaliteitsvol sperma. Dat is ons hoofddoel. En onze raad van bestuur is daarover heel duidelijk: kwaliteit staat boven kwantiteit.
Onze richtlijnen moeten de ontwikkeling van het Belgisch Witblauw ras ten goede komen.

Onze objectieven

Blijven werken aan de evolutie van het Witblauw ras. En de veehouders helpen om rendabele dieren te fokken zowel qua kwaliteit, gewicht, gestalte, rusticiteit als vitaliteit… Alleen zo kunnen we ons onderscheiden van andere rassen.
Zich toekomstgericht en vooruitstrevend settelen in de wereld van het Belgisch Witblauw.
Onze veehouders omringen met de beste service en het beste advies. Dit is dan ook de grootste uitdaging voor onze vertegenwoordigers.

Onze troeven

Het beheer van onze firma is in handen van fokkers. Daardoor zijn alle beslissingen en oriënteringen doorspekt met het standpunt van de veehouder.
We zijn een jong team, maar wel met de nodige ervaring, dynamiek en altijd tot uw dienst.
Een vertrouwen in onze producten en spermaproductie.
Gunstige resultaten van onze fokstieren. Zowel op prijskampen als in de verschillende genetische beoordelingen. En dit is in amper enkele jaren tijd een van onze visitekaartjes geworden.
Enkele van onze topstieren staan al in de hitparade van de raçeurs..

Bestel uw doseringen direct online via onderstaand formulier

Neem contact op